Nagelbitare

Nagelns längd

Nagelbitande kunder har oftast ingen erfarenhet av hur det är att ha långa naglar och därför är det viktigt att naglarna är korta i början av behandlingsperioden. För långa naglar kan vara störande för kunden och är mycket ömtåligare än korta naglar. Känslan av att naglarna är i vägen och att de bryts av kan lätt leda till att kunden ger upp. Kunden måste långsamt vänja sig till att ha längre naglar. Det måste även beaktas att anliggningsytan är väldigt liten hos nagelbitare vilket kan leda till att tipparna har lättare att lossna.

Regelbundna återbesök

De första tre veckorna ska kunden återkomma på kontroll en gång i veckan. I samband med kontrollen ska nagellacket tas bort och vid behov ska naglarnas kanter filas. Ju mer kundens naglar är vårdade, desto mindre anledning finns det för kunden att börja bita på naglarna igen. I och med de regelbundna kontrollerna kan kunden även motiveras och söka stöd hos sin nagelterapeut.
Fyll på naglarna mellan varannan till var tredje vecka beroende på naglarnas tillväxthastighet. Be kunden att komma på återbesök (om inga problem har uppstått) tio dagar efter påfyllningen. Kontroll utförs på tidigare beskrivet sätt. Efter den nästkommande påfyllningen räcker det om kunden återkommer för kontroll efter fjorton dagar. Bestäm på egen hand tid för nästa påfyllning beroende på hur mycket naglarna har växt och kundens inställning.

Vård

Även skadade nagelband är ofta förekommande hos nagelbitare. Därför är en konsekvent nagelvård mycket viktigt. Planera även in manikyr vid kontroll och påfyllning. Rekommendera köp av Biologisk Nagelolja eller Intensive Nail Serum för egenvård och förklara för kunden hur produkterna ska användas.

Behandling av barn

Ofta försöker föräldrar till nagelbitande barn få bukt med nagelbitandet genom behandlingar. För barnets bästa ska man inte utföra behandlingar på barn under 15 år utan hellre rekommendera användning av ”Don´t bite” bitterlack.

Behandling för män

Nagelvårdsbehandlingar av nagelterapeut kan vara till stor hjälp även för män. Följ anvisningarna Fodring av nedbitna naglar med gelé som kommer längre fram. Använd inte tippar vid behandling av män. Fodra naglarna och lägg geléet ända fram på fingerspetsen. Fila på brukligt sätt efter härdningen. Polera inte naglarna till högglans eftersom män oftast inte gillar glansiga naglar.

Om arbetet har utförts korrekt och enligt anvisningarna, har man med stor säkerhet vunnit en nöjd och trogen klient.