Manikyr

Vårda dina händer och naglar med en manikyr. Kika på nedan steg för en manikyr.

Hand och nagelvårdande manikyr. Börja din manikyr med att ta bort gammalt nagellack. Fukta en nailpad med nagellackremover. Gnugga nageln lätt från sida till sida och torka bort det upplösta lacket i riktning mot nageltoppen.

Copy of naglteknolog_clip_image002

Borttagning av nagelbandshud förbereds med ett fingerbad. Blanda fingerbads-emulsionen med varmt vatten. Doppa fingertopparna i badet i cirka fem minuter.

 

 

Copy of naglteknolog_clip_image004

Stryk nagelbandsremover på nagelbanden och låt det verka en kort stund. Putta försiktigt tillbaka nagelbandet med (hjälp av) en manikyrpinne och ta sedan bort de kvarvarande upplösta hudresterna med en orangepinne. Klipp aldrig nagelbanden med sax!

 

Copy of naglteknolog_clip_image006

Fila naglarna i 45 graders vinkel från sidan av nageltoppen mot mitten av nageltoppen. Fila aldrig sidorna på nageln då det kan leda till att nageln har lättare att spricka. Fila naglarna till önskad form. För optimal vård av naturliga naglar är användning av Simply Natural fil-set rekommenderad.

 

manikyr_clip_image002Handpeeling kan med fördel användas vid en manikyr behandling. Fukta massageborsten och lägg en ”enkrona” stor klick peelingkräm på varje hand. Massera in krämen grundligt i händerna med borsten med mjuka, cirkelformade rörelser. Avsluta med att torka bort peelingen med en handduk fuktad med varmt vatten.

 

manikyr_clip_image002_0000Förbered naglarna för polering. Nagelolja gör torra naglar smidiga. Droppa ett par droppar på naglarna.
Om du inte vill måla naglarna kan du avsluta din manikyr med att polera naglarna.

 

manikyr_clip_image002_0001Börja polera naglarna med poleringsfilens mörka, nästan svarta, sida. Polera nageln med en ”X” rörelse mot nageltoppen. Poleringsfilens mörka sida jämnar ut ojämnheterna. Fortsätt sedan med poleringfilens vita sida med samma  ”X”- rörelse mot nagelns topp.

 

 

Den vita sidan förbereder nageln för poleringsfilens högglanspolersida och tar bort eventuella lätta missfärgningar. Den gråa sidan används till högglanspolering. Polera i ganska snabb takt med ”X”- rörelsen. Kan även användas i kombination med lite olja som poleras in i nageln med filens gråa sida. TIPS: Polering av naturliga naglar blir allt mer populärt, men det finns dock kunder som hellre vill ha sina naglar matta. Det löser man enkelt genom att inte använda den gråa sidan på poleringsfilen.

Det finns även 2-stegsfil som enbart kan anfändas till naturliga naglar men som gör poleringen mycket snabbare och enklare.